De omgeving

De comfortabele vakantiehuizen van Texels Leven zijn gelegen in een authentieke, maar geheel gemoderniseerde stolp op Waddeneiland Texel. U vindt de stolp op Klif, een gezellige straat in het dorpje Den Hoorn.

Heerlijke uitvalsbasis op Texel

Den Hoorn is een heerlijke uitvalsbasis om al het moois dat Waddeneiland Texel te bieden heeft te ontdekken. U verblijft midden in het dorp en ervaart het Texels leven dus echt tussen de 'locals'. In de directe omgeving van Den Hoorn vindt u vooral rust, prachtige natuurgebieden en een heerlijk rustig zandstrand. Uiteraard zijn andere dorpen, diverse bezienswaardigheden en attracties uitstekend bereikbaar vanaf het dorp.

Strand en natuur

Den Hoorn wordt omringd door prachtige natuur en biedt een heerlijk rustig zandstrand (Paal 9) op slechts 2,5 km afstand. Binnen tien minuten fietsen, vijf minuten autorijden of een half uurtje wandelen bent u dus al op het strand! Verder zijn er in de directe omgeving diverse mooie natuurgebieden. Wandel door het Nationaal Park de Duinen van Texel of bezoek De Hors en De Geul. De Hors is misschien wel het mooiste plekje van Texel. Het gebied bestaat uit een enorme zandvlakte met duinmeertjes en is een paradijs voor planten en dieren.

Voorzieningen in het dorp

Op het eerste gezicht lijkt Den Hoorn misschien een rustig dorpje waar niet veel te doen is. Toch biedt het dorp meer faciliteiten dan u in eerste instantie zult vermoeden. Vlakbij de vakantiehuizen vindt u bijvoorbeeld eethuis Klif 23, dat bekendstaat om de vele pannenkoeken en een heerlijk terras met prachtig uitzicht biedt. Verderop zit theaterrestaurant Klif 12, waar u een leuke voorstelling kunt combineren met een lekker diner. Het dorp biedt verder nog een sterrenrestaurant (Bij Jef), een aantal andere horecagelegenheden en een supermarkt. Op een paar minuten lopen vindt u fietsverhuur Vermeulen Bikes, waar u een groot scala aan fietsen kunt huren. Liever een activiteit ondernemen? Breng dan eens een bezoekje aan Landgoed De Bonte Belevenis of Novalishoeve, twee leuke beleef-boerderijen net buiten het dorp. U kunt hier deelnemen aan diverse activiteiten en workshops.

Tips op Texel

Hoe mooi en leuk Den Hoorn ook is, Texel heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. We raden u dan ook zeker aan om erop uit te gaan om de leukste activiteiten en mooiste plekjes van Texel te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Den Burg, verken het eiland per fiets of bezoek de vele musea die Texel rijk is. De mogelijkheden zijn eindeloos, uiteraard afhankelijk van uw wensen en interesses. Heeft u vragen over Texel of wilt u meer weten over een bepaalde activiteit of gebied? Vraag het ons gerust!